ارتودنسی نامرئی کرج

ارتودنسی نامرئی

هنگامی که متوجه می شوید لبخند شما به دلیل فاصله یا نامرتبی دندان‌ها زیبا نیست، احتمالاً به درمان‌ ارتودنسی نیاز خواهید داشت. صاف کردن دندان ها با استفاده از بریس یک روش متداول است که طی چندین دهه اصلاح و تکمیل شده است. انواع مختلفی از ارتودنسی وجود دارد. برخی از افراد هنوز بریس‌های فلزی معمولی را انتخاب می‌کنند که همه ما با آن آشنا هستیم، اما خوب است بدانید که انواع دیگری از بریس‌ها وجود دارند که از نظر ظاهری بسیار زیباتر هستند. یکی از محبوب ترین انواع ارتودنسی که تاثیر بسیار خوبی در صاف کردن دندان ها دارد ارتودنسی نامرئی است. روش ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین یک روش نوآورانه برای درمان ارتودنسی است که در مقایسه با سبک های سنتی بریس ها، مزایای بسیاری را برای بیماران دارد. در این مقاله به این می پردازیم که ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین چیست و چگونه کار می کند تا بتوانید در زمان کمتری نسبت به سایر روش های درمانی به لبخندی بی نقص برسید. همچنین می آموزید که چرا اینویزیلاین یک روش درمانی بسیار محبوب برای بیماران در تمام سنین است.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی یک روش پیشرفته برای درمان ارتودنسی است که از یک سری تراز کننده شفاف به منظور تغییر موقعیت و تراز کردن دندان ها ساخته شده است. این الاینرها از نظر ظاهری بسیار شبیه به نگهدارنده‌های پلاستیکی شفافی هستند که بسیاری از افراد پس از درمان‌های ارتودنسی سنتی از آن استفاده می‌کنند تا از باقی ماندن دندان‌های خود در موقعیت صحیح پس از برداشتن بریس‌های فلزی یا سرامیکی اطمینان حاصل کنند. بزرگترین تفاوت بین بریس های سنتی و ارتودنسی نامرئی در این است که هیچ چیز چسباننده ای به دندان ها وجود ندارد و الاینرها می توانند به راحتی توسط بیمار برداشته شده و در هر زمانی در جای خود قرار گیرند.

مزایای ارتودنسی نامرئی

آیا ارتودنسی نامرئی برای شما مناسب است؟

اولین قدم در درمان ارتودنسی نامرئی این است که یک مشاوره و معاینه کامل با بهترین دکتر ارتودنسی داشته باشید تا مشخص شود آیا این روش برای شما انتخاب مناسبی است یا خیر. در مشاوره شما، متخصص ارتودنسی فاکتورهای مختلفی مانند وضعیت فعلی دندان ها، سابقه دندانی شما و اهداف نهایی شما برای درمان را در نظر می گیرد. پس از جمع‌آوری این اطلاعات، رویکرد مناسب برای درمان شما مشخص می‌شود و یک طرح سفارشی در مورد مدت زمان درمان و چند مرحله بودن در این روند به شما ارائه می‌شود.

بریس های نامرئی چگونه کار می کند؟

ارتودنسی نامرئی با استفاده از یک سری الاینرهای پیشرونده که تنظیمات تدریجی دندان های شما را انجام می دهد، کار می کند. هر تراز کننده کمی با تراز کننده قبلی متفاوت است و به مرور زمان دندان های شما را برای رسیدن به موقعیت های مطلوب تنظیم می کند. الاینرها از یک پلاستیک شفاف بسیار بادوام ساخته شده‌اند که به خوبی روی دندان‌های شما قرار می‌گیرد و فشار ملایم اما ثابتی به آن‌ها وارد می‌کند تا موقعیت خود را در فک شما تغییر دهد.

ترازها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با استفاده از تصاویر سه‌بعدی و مدل‌های دیجیتال دقیقاً با دهان شما مطابقت داشته باشند تا موقعیت هر دندان را با دقت تغییر دهند. سپس هر تراز کننده طوری طراحی می شود که یک سری مراحل متوالی را دنبال کند که طی چند هفته دندان ها را به موقعیت نهایی صحیح حرکت دهد. بیماران ارتودنسی نامرئی باید هر روز حدود 22 ساعت از الاینرها استفاده کنند، بنابراین باید به خاطر داشته باشید که پس از صرف غذا یا تمیز کردن دندان‌هایتان، ترازکننده‌ها را دوباره در دهان بگذارید تا روند درمان ادامه یابد.

به طور کلی، هر تراز کننده هر بار حدود یک هفته پوشیده می شود تا شما به طور موثر حرکت لازم را در هر مرحله از درمان به دست آورید. به طور معمول، اکثر بیماران تقریباً هر 6 هفته یک بار توسط ارتودنتیست خود معاینه می شوند تا پیشرفت را زیر نظر داشته باشند و هرگونه تغییر در برنامه مورد نیاز خود را ایجاد کنند. هنگامی که درمان ارتودنسی نامرئی کامل شد و دندان‌های شما به موقعیت نهایی خود رسید، به احتمال زیاد به شما دستور داده می‌شود که از یک نگهدارنده ساخته شده از همان مواد شفاف الاینرها استفاده کنید تا مطمئن شوید که دندان‌های شما در جای خود باقی می‌مانند و به جای  اولیه خود برنمی گردند. این نگهدارنده پس از اتمام دوره درمان توسط متخصص ارتودنسی در اختیار شما قرار می گیرد.

مزایای ارتودنسی نامرئی

نسبت به روش های ارتودنسی سنتی و استفاده از براکت های فلزی، روش ارتودنسی نامرئی مزایای بسیاری دارد؛ این مزایا عبارتند از:

  • راحتی بیمار در حین درمان: بیمار با استفاده از براکت های ارتودنس نامرئی و الاینرهای شفاف از لحاظ فیزیکی در دهان خود احساس راحتی بیشتری دارد. زیرا برخلاف ارتودنسی ثابت که از براکت های فلزی استفاده می شود، در این روش هیچ براکت و یا سیم فلزی در دهان فرد وجود ندارد به همین دلیل، بیمار نگران بریدگی دهان و زبان خود نیست و احساس راحتی بیشتری دارد.

علاوه بر آن، بریس ها و الاینرهای شفاف و نامرئی صاف هستند و منجر به تحریک دهان نمی شوند. در واقع، این براکت ها و الاینرها مانند محافظ های دندانی عمل می کنند که هیچ تیزی نداشته و آسیب های دهان و زبان جلوگیری می کنند.

  • جذابیت بیشتر لبخند و چهره بیمار در حین درمان: به دلیل اینکه بریس ها و الاینرهای نامرئی ظاهری شفاف دارند، قابل تشخیص نیستند. اما در برابر بریس های فلزی در اولین نظر روی دندان های فرد بیمار قابل مشاهده هستند. در واقع شما با انتخاب روش درمانی ارتودنسی نامرئی می توانید بدون نگرانی از نقض جذابیت چهره و لبخند خود، به راحتی لبخند بزنید زیرا اکثر افراد حتی متوجه حضور بریس های شفاف داخل دهان و روی دندان ها نمی شوند.
  • متحرک بودن روش ارتودنسی نامرئی: بریس های نامرئی و الاینرهای شفاف متحرک هستند و بر خلاف بریس های ثابت، می توان برای غذا خوردن، مسواک زدن و یا استفاده از نخ دندان، آنها را از دهان خارج کرد.

متحرک بودن بریس های نامرئی باعث می شود که در نهایت شما بتوانیدغذای مورد علاقه خود را به راحتی بخورید و بهداشت دهان و دندانتان را بهتر رعایت کنید. با این وجود، در طول دوره درمان ارتودنسی خط ابتلا به بیماری های لثه و پوسیدگی های دندان نیز کاهش پیدا می کند. علاوه بر آن، با استفاده از این روش می توانید مطمئن باشید که باقیمانده های غذا در بین براکت ها باقی نمی مانند.

  • نیاز به کمترین مراقبت از سوی بیمار: بریس های نامرئی و الاینرهای شفاف نیاز به مراقبت بسیار کمتری نسبت به باقی براکت های ارتودنسی دارد. گرچه این بریس ها ممکن است که به مرور زمان کدر شوند اما بیمار می تواند با خارج کردن این بریس ها از دهان و با استفاده از یک مسواک و با آب، آنها را تمیز و شستشو دهد. بدون اینکه هیچ لکه ای روی بریس ها باقی بماند.
اطلاعات بیشتر»»» ارتودنسی بزرگسالان کرج

انواع ارتودنسی نامرئی

همانطور که از نام این روش پیداست، قالب های نامرئی و دستگاه های این روش روی دندان ها قابل دیده شدن نیستند. به عبارتی، زمانی که بیمار دهان خود را باز می کند دستگاه های ارتودنسی دیده نمی شوند و یا به سختی قابل تشخیص هستند. به همین علت، معمولا تقاضا برای انجام این روش ارتودنسی در اکثر بیماران مشاهده می شود. این نوع ارتودنسی، بخصوص برای ارتودنسی بزرگسالان بسیار طرفدار دارد. روش درمانی ارتودنسی نامرئی انواع مختلفی دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.

ارتودنسی نامرئی لینگوال
  • ارتودنسی لینگوال

در روش ارتودنسی نامرئی که با براکت های مرسوم به لینگوال (ارتودنسی لینگوال) انجام می شود، سیم های ارتودنسی در قسمت پشت دندان های هر دو فک چسبانده می شوند. معمولا متخصصین ارتودنسی استفاده از این روش را پیشنهاد نمی دهند. زیرا براکت های لینگوال برای زبان ناراحتی ایجاد می کنند و علاوه بر آن، فضای زیادی را از دهان اشغال می کنند. همچنین، تمیز کردن و مراقبت از این دستگاه ها به دلیل در دسترس نبودن آنها بسیار مشکل است به همین علت، احتمال شکسته شدن در آنها افزایش پیدا می کند.

ارتودنسی شفاف متحرک
  • ارتودنسی متحرک شفاف

در روش ارتودنسی متحرک، متخصص ارتودنسی از یک سری پلاک های شفاف یا نامرئی که به صورت سفارشی و منحصر به فرد برای هر بیمار در لابراتورهای مخصوص ساخته می شود، استفاده می کند. اما استفاده از این روش به نوع مشکل دندان ها و در واقع نوع ناهنجاری موجود بستگی دارد. در این شرایط، معمولا متخصص ارتودنسی دندان ها و وضعیت آنها را بررسی کرده و با معاینه دقیق تشخیص می دهد که آیا بیمار می تواند از پلاک های نامرئی یا شفاف استفاده کند یا خیر. در صورتی که درمان با استفاده از این پلاک ها امکان پذیر باشد، قالب گیری از دندان ها انجام می شود و پلاک های مخصوص ساخته می شوند. این پلاک های نامرئی و شفاف باید هر دو هفته یا سه هفته یک بار تعویض شوند. از آنجایی پلاک های نامرئی ارتودنسی بسیار شفاف هستند، به هیچ عنوان روی دندان های فرد قابل مشاهده نیستند. به همین علت در حال حاضر، اکثر بیماران تقاضای استفاده از این روش درمانی را دارند.

ارتودنسی سرامیکی نامرئی
  • ارتودنسی سرامیکی

در برخی از روش های ارتودنسی نامرئی ازیک سری براکت همرنگ دندان فرد استفاده می شود. معمولا این براکت ها بسیار شفاف بوده و غالبا همرنگ دندان ها هستند. جنس براکت ها در این روش از پلاستیک دندانپزشکی و یا سرامیک است. این روش درمانی ارتودنسی نامرئی بسیار کارآمد بوده و بیماران می توانند با استفاده از این روش نتیجه مطلوب خود را در کمترین زمان ممکن دریافت کنند. علاوه بر آن، استفاده از این روش برای هر نوع مشکل و ناهنجاری ممکن است. این براکت ها بدون رنگ بوده و به سختی روی دندان ها قابل تشخیص هستند. همچنین این نوع براکت ها از استحکام بالایی برخوردار هستند و علاوه بر اینکه باعث نقض زیبایی فرد نمی شوند، برای تکلم بیمار نیز مشکلی ایجاد نمی کنند.

اطلاعات بیشتر: جراحی فک کرج

معایب ارتودنسی نامرئی

در کنار تمام مزایایی که گفته شد، این روش ارتودنسی یک سری معایب نیز به همراه دارد؛ که عبارتند از:

هزینه بالا: طبق عقیده اکثر افراد و متخصصین ارتودنسی مهم ترین عیب بریس های نامرئی و الاینرهای شفاف، قیمت نسبتا بالای آن ها است. علاوه بر آن، بیمه نیز این هزینه را تقبل نمی کند به همین دلیل، فرد بیمار باید برای درمان ارتودنسی نامرئی هزینه بالایی را بپردازد. برخی از افراد هستند که به دلیل همین هزینه بالای درمان ارتودنسی نامرئی از انجام آن صرف نظر می کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره هزینه ارتودنسی کرج روی لینک کلیک کنید.

ضمائم درمان ارتودنسی نامرئی: در حال حاضر، ضمیمه های متصل به بریس های نامرئی در حال افزایش است. این ضمیمه ها معمولا برآمدگی هایی را شامل می شوند که مانند سایر بریس ها به مینای دندان چسبیده می شوند و باعث می شوند که بریس های نامرئی بیشتر به چیم بیایند. به همین علت، دیگر حالت نامرئی و شفاف اولیه را ندارد و حدودا مانند سایر ارتودنسی ها می شوند. عملکرد این ضمائم به صورتی است که با قرار گرفتن روی دندان، منجر به افزایش فشار وارده بر الاینرها شده و دندان ها را در مدت زمان کمتری به موقعیت صحیحشان بازمیگردانند.

مدت زمان استفاده: بریس های نامرئی و الاینرهای شفاف باید در شبانه روز حداقل به مدت 22 ساعت روی دندان ها و در دهان وجود داشته باشند تا بتوان از آنها نتیجه مطلوب را دریافت کرد. در این صورت تنها برای خوردن غذا و تمیزکردن دندان ها می توان بریس ها را از دهان خارج کرد. در باقی ساعات شبانه روز بیمار به هیچ عنوان اجازه خارج کردن بریس های نامرئی از درون دهان را ندارد و در غیر اینصورت، روند درمانی کند شده و در برخی موارد، بی اثر می شود.

درد دندان ها: زمانی که برای اولین بار بریس های نامرئی و یا الاینرهای شفاف روی دندان ها قرار می گیرند بیمار کمی درد و ناراحتی را احساس می کند که این درد ممکن است تا چندین روز وجود داشته باشد. همچنین زمانی که ست های جدید بریس های نامرئی و یا الاینرهای شفاف روی دندان قرار می گیرند، بیمار احساس درد و ناراحتی دارد. گرچه پزشک این درد را به معنای فشار درمان ارتودنسی تعبیر می کند اما در هر حال، عادت کردن به این درد برای بیمار کمی مشکل خواهد بود.

احساس عدم راحتی روی دندان ها: وزن بریس های نامرئی و یا الاینرهای شفاف بیشتر از سایر بریس های ارتودنسی است. به همین دلیل بیمار در چندین روز اول استفاده از این بریس ها و ست های جدید، روی دندان ها و داخل دهان احساس ناراحتی دارد.

از طرفی، بریس های نامرئی باید پس از غذا خرودن تمیز شده و یا برای غذا خوردن از دهان خارج شوند. در نتیجه، در هز مان از شبانه روز که بیمار بخواهد چیزی بخورد باید یا آنها را از دهان خارج کرده و یا پس از خوردن غذا، آنها را تمیز کند. در واقع، بیمار باید پس از هر غذا خوردن دندانهایش را مسواک بزند و سپس بریس ها را روی دندان ها قرار دهد که این به معنای مسواک زدن متعدد در طول شبانه روز است.

بیشتر بدانید»»»» ارتودنسی کودکان

مراقبت در طول درمان ارتودنسی نامرئی

در طول دوره درمان، افراد معمولا حدود 5 تا 20 عدد قالب ارتودنسی نامرئی را در حدود 6 ماه تا 2 سال استفاده می کنند. اما در هر حال، امکان لک شدن قالب ها وجود دارد. لک شدن قالب ها باعث ایجاد ظاهری بد و شکلی نامناسب در آنها می شود به همین دلیل باید روزی چند بار تمیز شوند. علاوه برآن، بریس های ارتودنسی نامرئی باید به طور منظم تمیز شوند تا دهان دچار بوی نامطبوع و طعم بد نشود.

برای مراقبت از بریس های نامرئی و الاینرهای شفاف می توانید نکات زیر را رعایت کرده و بهترین نتیجه را از درمان دریافت کنید:

  • توصیه می شود هنگام غذا خوردن بریس ها از روی دندان ها و داخل دهان خارج شوند.
  • همچنین، قبل از اینکه بریس ها را روی دندان ها قرار دهید، باید دندان ها را مسواک زده و از نخ دندان استفاده کنید.
  • در طول این روش درمان استفاده از نوشیدنی های دارای رنگ های مصنوعی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
  • بهتر است در این مدت از خمیر دندان ها و سفید کننده های باکیفیت و مرغوب استفاده کنید.
  • عاداتی مانند قرار دادن اشیائی مانند خودکار و یا ته مداد را در دهان فراموش کنید.
  • در طول دوره درمان ارتودنسی می توانید از قرص های دندانی برای تمیز کردن دندان های خود استفاده کنید.
  • سعی کنید قالب های ارتودنسی نامرئی را پس از خارج کردن از دهان در محیط تمیز نگهداری کرده و از قرار دادن آنها روی سطوح رنگی خودداری کنید.
  • قالب های ارتودنسی را در محافظ های مخصوص قرار دهید تا دچار آسیب نشوند.
  • همچنین پیشنهاد می شود در طی درمان ارتودنسی نامرئی مدام آب بنوشید تا قالب ها تمیز باقی بمانند.
  • از مسواک های نرم برای تمیز کردن قالب ها خود استفاده کنید و حداقل روزی یک بار آنها را مسواک بزنید.
  • می توانید از صابون های ضدباکتری برای شستن و تمیز کردن قالب های استفاده کنید.
  • در طول دوره درمان ارتودنسی پیشنهاد می شود که حداقل سه بار در روز و پس از هر وعده غذایی دندان های خود را مسواک زدن و نخ دندان بکشید تا باقیمانده های غذا از روی دندان ها و بین آنها حذف شوند.

در صورتی که تمامی این نکات را رعایت کنید می توانید از درمان ارتودنسی نامرئی یک نتیجه عالی در کمترین زمان ممکن دریافت کنید.

اطلاعات مفید: ارتودنسی بدون جراحی